Tjänster

Domäner

ToppdomänÅrsavgift
.SE169 kr
.COM179 kr
.NET179 kr
.ORG179 kr
.NU199 kr
.BIZ229 kr
.INFO259 kr
.EU199 kr
Övrigt Engångsavgift Årsavgift
Överlåtelse av domän 695 kr

Gotanet är genom moderbolaget Leissner Data AB certifierad registrar för .SE. Vi ingår avtal på svenska. Avtalspapper arkiveras hos oss och är tillgängliga för dig på begäran.

Domännamn används för att vi lättare ska hitta dit vi söker. Det skulle vara ganska obekvämt att surfa om vi var tvungna att ange ett IP-nummer varje gång vi skulle ta oss till en sida.

Kort kan man uttrycka det som att ett domännamn är ett enklare sätt att finna en webbadress än att använda IP-nummer.

Toppdomäner

Varje land har ett eget landssuffix. Sverige har .se , Tyskland .de osv. Detta för att vi ska veta vilket land domänen ligger i. Landsdomänerna kallar vi för landspecifika, och administreras av II-stiftelsen i Sverige.

Det finns även generiska domäner som .com.net osv. Suffixet avser den verksamhet domänen ligger i. De generiska domäner som finns tillgängliga idag är:

  • .COM (commercial)
  • .NET (network)
  • .ORG (organizations)
  • .INFO (information)
  • .BIZ (business)

Subdomäner

Åt de kunder som vill komplettera sitt abonnemang med en underdomän till deras hemsida kan vi erbjuda en billigare variant av domännamn än en riktig registrering av domän i toppdomän.

Exempelvis kan ert domännamn bli subdoman.firman.se.

Regler för underdomäner

  • För underdomän krävs att abonnemang finns hos Gotanet.
  • Underdomänen bör hänvisa till kundens namn eller verksamhet.
  • Varje enskild ansökan behandlas av Gotanet för godkännande.

Tjänsten kan kopplas till ditt befintliga konto som du idag har hos oss. Du kan också göra om dina e-postkonton med domäntillägget om så önskas. Kostnaden för tjänsten subdomän är 250 kr inklusive moms och debiteras årsvis. Ingen engångsavgift utgår.

IP-adresser

Vi är idag Local Internet Registry (LIR) vilket innebär att vi får tilldela publika IP adresser enligt Ripe´s riktlinjer. Vi hanterar även myndigheters IP-nät.

Abuse

Om du har frågor som rör abuse angående domännamn kontaktar oss på abuse@gotanet.se. Vi hanterar alla frågor relaterat till detta så fort som möjligt.

Öppettider

Har du frågor som rör din .se-domän kan du kontakta oss vardagar mellan kl 8 och 17.
Mail: registry@gotanet.se
Telefon: 0520-500 550

se_ackrediterad
Momsregnr/VAT: 556207-3097
Org.nr: 556207-3097

Det är enkelt att registrera .se
Både företag och privatpersoner kan registrera en eller flera .se-adresser. Adressen får i princip se ut hur som helst. Välkommen med din registrering.

Nu kan du registrera domännamn med siffror eller siffror och bindestreck. Exempelvis 0123456789.se eller 123-456-789.se.
Priset är detsamma som för andra .se-adresser.

En del numeriska domännamn är reserverade eller spärrade. Exempel: 112.se kan bara SOS Alarm registrera. Personnummer får inte heller användas som domännamn.

Här kan du se listan över reserverade och spärrade domännamn.

Adressändringar

Uppdatering av innehavarens adress- och kontaktuppgifter ska ske via vår supportavdelning. Ring 0520-500550 eller skicka ett mail till support@gotanet.se

Personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter på ett sätt som är förenligt med personuppgiftslagen (1998:204) och .SE:s integritetspolicy.

Tvistlösning (ATF)

Alternativt tvistlösningsförfarande (ATF) finns till för att du på ett enkelt sätt, utan att behöva gå till domstol, ska kunna överklaga tilldelningen av ett domännamn i efterhand. Snabbhet, effektivitet och rättssäkerhet är .SE:s ledord för tvistlösningen. Läs mer om Tvistlösning hos .SE

Kontakta oss
Stäng